Op 29 september is de eerste Parelkwis een feit, 48 teams koen met een teamvlag naar de kiosk om het vragenboek op te halen. Vragen, opdrachten en speciale opdrachten via facebook geven de teams een ware uitdaging om voor 23.00 uur af te wikkelen.

Een lange rij deelnemers stonden klaar om de boeken op te halen

 


Een mevrouw wist niet wat haar overkwam toen de ‘oisterwijkse poarels’ in het schap bij de winkel van AH aan het bekijken, niet wetende dat dit iets met de dorpsquiz te maken had, het werd speciaal omgeroepen in de winkel wat veel deelnemers helemaal gek maakte om de zakjes te vinden in de winkel. Daar waar het personeel normaal erg behulpzaam de klanten helpt en aan wijst als ze iets niet kunnen vinden waren die nu speciaal geïnstrueerd om de deelnemers zelf te laten zoeken. 
Tijdens de geheime opdracht waarbij de deelnemers allerlei attributen mee moesten nemen hadden ook nog eens 52 vragen op te lossen via een Kahout, zinnige en veel onzinnige vragen maar wel een leuk tafereel met een zelfgevouwen hoed van de Nieuwsklok met twee dennenappels.
Om 23 uur werden de vragenboeken weer ingeleverd.

Na veel stoeiwerk met vragen over het dorp en daarnaast het maken van speciale filmpjes zoals de ‘vloer is lava’ opdracht, een romantische date in een Horecagelegenheid en een dansje volgens de ‘Green Aliendance’ leverde hilarische taferelen op.

De eerste avond zit er op, wat zal de uitslag gaan worden.